Yaşam

Depremin Etkilediği İllerin Türküleri Ankara Üniversitesi’nde Yankılandı

Şubat ayında meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin yaralarının sarılmasına destek olmak amacıyla Ankara Üniversitesi’nde, afetten tüm repertuvarı etkilenen illerin türkülerinden oluşan “Deprem Özel Konseri” düzenlendi. 6.

Spor Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Kültür ve Spor Bölüm Başkanlığı’nın desteğiyle Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu’nda gerçekleştirilen konseri, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. rektörler, dekanlar, akademik ve idari çalışanlar, öğrenciler ve depremzedeler.

2 yıl önce kurulan ve TRT Yurttan Sesler Topluluğu Şefi Ömer Hayri Uzun başkanlığında çalışmalarına devam eden Ankara Üniversitesi Gönülden Türk Halk Müziği Korosu, repertuarını deprem felaketinden etkilenen illerin türkülerinden oluşturdu. ikinci konseri.

Konserin ilk bölümüne “Maraş” şarkısıyla başlayan Ankara Üniversitesi Gönül Gönül Türk Halk Müziği Korosu, ardından Gaziantep, Malatya, Diyarbakır ve Elazığ yörelerinden türküler seslendirdi. İkinci bölümde koro Şanlıurfa, Kilis, Adana, Osmaniye, Hatay ve Adıyaman yörelerinden seslendirdiği eserlerle salonu dolduran türkü severlere keyifli bir akşam yaşattı. Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semiyha Tuncel de söylediği türkü ile seyircilerden büyük alkış aldı.

Rektör Ünüvar, konser sonunda yaptığı konuşmada böyle bir programa ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Müziğin daha çok bir cümbüş modülü olarak görüldüğünü belirten Ünüvar, müziğin de bağırmanın bir parçası olduğunun altını çizdi. Ünüvar, “Bir toplumu ayağa kaldıran iki unsur görüyorum. Biri şairler. Güçlü şairler her zaman acıdan doğar. Diğeri ise ülkemize ait türkülerdir” dedi.

“Deprem 11 ilde 14 milyon kişiyi etkiledi” gibi cümleler kurulmasına rağmen facianın 85 milyon kişiyi derinden etkilediğini belirten Ünüvar, burada söylenen her şarkının deprem için bir ağıt olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

Ankara Üniversitesi’nde deprem sonrası başlatılan yardım çalışmalarından da bahseden Ünüvar, “Acıyı paylaştıkça millet oluyoruz. İnşallah deprem bölgesindeki kardeşlerimizi yeniden birlikte ayağa kaldıracağız. Gardımızı bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semiyha Tuncel de sanata ve türkülere ışık olur ümidiyle konserin repertuarını depremden etkilenen illerin şarkılarıyla oluşturduklarını bir kez daha göstermek istediklerini kaydetti. şifa olsun, depremde hayatını kaybedenleri, yaralananları ya da şehirlerini terk etmek zorunda kalanları unutmasınlar.

Program, Rektör Ünüvar’ın emeği geçenlere plaket takdimi ve ardından toplu fotoğraf çektirmesi ile son buldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu